Reiki

Reiki werkt met levensenergie. Tijdens een Reiki behandeling gebruik ik o.a. handopleggingen om de levensenergie bij jou te laten stromen. Dit helpt blokkades weg te nemen en je boost het herstellend vermogen van jouw energielichaam. Het positieve gevolg hiervan zul je op zowel fysiek, emotioneel als mentaal vlak ervaren. Nog even een klein uitstapje naar ons energielichaam: Net zoals we een fysiek lichaam hebben, hebben we ook een energielichaam. Tijdens ons leven hebben we allemaal ervaringen die emoties en gedachten met zich meebrengen. Dat wordt omgezet in energie en dat slaan we (on)bewust op in ons energielichaam. Trauma’s, negatieve gebeurtenissen of hardnekkige gedachtepatronen kunnen er op termijn voor zorgen dat je een tekort of juist een overschot aan energie hebt in bepaalde delen van je energielichaam. Dit uit zich vaak in fysieke of mentale klachten. 

In onze Westerse wereld is ziekte een verdienmodel geworden en richten we ons voornamelijk op het enkelvoudig aanpakken van klachten terwijl een holistische aanpak veel effectiever is. Met een holistische aanpak bestrijden we niet alleen de klachten maar behandelen we de mens als geheel. Verschillende elementen beïnvloeden elkaar en door niet alleen de klachten aan te pakken maar ook de oorzaak en de rest van het (energie)lichaam, helen we het gehele lichaam. 

De term “energie” is voor veel mensen iets zweverigs waardoor het ze soms afschrikt. Maar laten we het lekker nuchter houden: Soms kom je ergens een kamer binnen en dan voel je echt dat er een bepaalde sfeer hangt. Als mensen net ruzie hebben gehad en jij komt binnen, dan hangt dat soms letterlijk in de lucht. En dat, dat is precies wat het energielichaam doet. Je ziet het niet, maar je voelt het wel. 

Met Reiki helpen we het energielichaam om zichzelf te herstellen. Dit doe ik als Reiki practitioner door jouw energielichaam weer aan te vullen met levensenergie, die energie gaat precies naar die plekken waar jij het op dat moment nodig hebt. Reiki is geen vervanging van de reguliere geneeskunde maar het kan een hele krachtige toevoeging zijn waardoor je sneller herstelt of om een ergere situatie te voorkomen. Deze alternatieve geneeswijze kan heel goed naast de reguliere zorg gegeven worden.

Wat kun je verwachten tijdens een Reiki behandeling?

  • Als je voor de eerste keer komt, dan kijken we samen wat jouw reden is om een Reiki sessie te boeken. Waar zou je graag hulp bij willen hebben? 
  • Ik geef je uitleg over de werking van Reiki energie en wat je tijdens een behandeling kunt verwachten.
  • Na een korte meditatie kom je op de behandeltafel liggen en ontvang je de Reiki energie door middel van handopleggingen en via energetische drukpunten. Ook gebruik ik technieken om oude energie af te voeren.
  • Na de behandeling bespreken we jouw ervaring en welk vervolg passend voelt. Afhankelijk van jouw klachten kun je meerdere sessies nodig hebben om het effect te vergroten of te verdiepen.> 

    Benieuwd wat Reiki voor jou kan betekenen? Stuur me dan gerust een berichtje via het contactformulier.