Shinrin Yoku

Shinrin Yoku betekent letterlijk ‘bosbad’. Shinrin Yoku of bosbaden, is ontstaan in het begin van de jaren tachtig in Japan. Tot op de dag van vandaag is het een vorm van preventieve geneeskunde en wordt het ingezet als natuurlijke behandeling. Tijdens een Shinrin Yoku wandeling is het niet het doel om zo snel mogelijk het einde van het pad te bereiken, maar de focus ligt vooral op het verbinden met de natuur om je heen. 

We leven in een snelle, drukke tijd en veel mensen zijn de verbinding met de natuur inmiddels kwijtgeraakt. Veel van ons zitten het grootste deel van onze tijd opgesloten in kantoren, sportscholen of gewoon thuis. Toch is de natuur de plek waar je vandaan komt en waar je bij uitstek je batterij weer kunt opladen. Stel je eens voor wat er gebeurt als je met je volledige aandacht, dus je telefoon gaat écht even uit, die verbinding met de natuur zou opzoeken. Voel je wat er gebeurt bij alleen al die gedachte? 

De laatste jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van Shinrin Yoku. Een aantal positieve effecten zal ik voor je opnoemen: 

  • Het geeft een boost aan je immuunsysteem
  • Het werkt bloeddrukverlagend
  • Het heeft een positief effect op je zenuwstelsel
  • Het verlaagt gevoelens van stress of depressiviteit
  • Shinrin Yoku vergroot je creativiteit

Meer informatie over deze effecten en de achtergrond ervan vertel ik je binnenkort in een uitgebreide blog.

WORKSHOP SHINRIN YOKU

Wil je graag zelf een bosbad ervaren? In de workshop ga je met mij (ik ben gecertificeerd Shinrin Yoku gids) 2,5 uur het bos in en leer je wat bosbaden inhoudt. Na deze workshop kun je het altijd zelf toepassen.

Tijdens de workshop dompelen we onszelf onder in de atmosfeer van het bos. Daarbij doen we verschillende oefeningen waarbij we gebruik maken van al onze zintuigen. Je wordt uitgenodigd om met behulp van het bos, echt de vertraging op te zoeken. Op deze manier kom je steeds meer in verbinding met jezelf, je ware natuur en het geeft je misschien direct al mooie inzichten.

Als afsluiting drinken we samen een kop thee die gemaakt is van ingrediënten uit het bos. Zo vullen we ook de binnenkant van ons lichaam met de energie van het bos.

PRAKTISCHE INFORMATIE

We werken in groepen van maximaal 6 personen 

De kosten van een bosbad van 2,5 uur is €39,95 bij deelname van 6 personen (incl. BTW voor particulieren en excl. BTW voor bedrijven)

Wil je liever een individueel bosbad of in een kleinere groep deelnemen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.

LOCATIES

De workshops vinden plaats in de omgeving Haarlem en Garderen. Kijk in de agenda voor de data per locatie. 

Na aanmelding ontvang je gedetailleerde informatie en een routebeschrijving.